Miloja Đaka, 11000 Beograd

+381 11 2441925

office@sunlab.rs

08:30 - 16:30

Hotel Crowne Plaza, Beograd - Pergole

Vesti »
Hotel Crowne Plaza, Beograd - Pergole

U bašti ekskluzivnog hotela Crowne Plaza završen je najveći projekat ove vrste u regionu. Postavljena je bioklimatska pergola renomiranog svetskog proizvođača, čime je dobijena jedna od najlepših bašta u gradu. Bioklimatske pergole su nov proizvod na našem tržištu i upotrebom ovih krovnih sistema ostvaruje se veća energetska efikasnost, omogućava bezbedan boravak na otvorenom uz prirodnu cirkulaciju vazduha. Ispod njih je prijatno boraviti i ne stvara se efekat “staklene bašte ”.

Ovaj tip pergole se sastoji od konstrukcije i aluminijumskih rotirajućih profila koji omogućavaju najviši nivo komfora prilikom boravka na otvorenom. Podešavanjem nagiba rotirajućih profila pergole reguliše se prodor sunčeve svetlosti u prostor. Na rotirajućim profilima je postavljeno RGB osvetljenje koje pruža posebni doživljaj i njime se postiže različita atmosfera ispod pergole.

U osnovnoj verziji, opremljena je samostalnim olučnim sistemom koji je dizajniran tako da se uklapa u celu strukturu, čime vizuelno ne narušava izgled pergole. Zastakljivanjem pergole je produženo njeno korišćenje gotovo preko cele godine.

Celokupni sistem je u potpunosti automatizovan i opremljen najsavremenijim tipom elektronike (motori, senzori, daljinski upravljači..).

Opciono, prema zelji kupca, bioklimatske pergole mogu imati ugrađeno grejanje i klimatizaciju. Instalacija je moguća kao samostojeći sistem ili naslonjen na postojeći objekat ili konstukciju. Zastakljivanje je jedna od varijanti nadogradnje osnovnog paketa pergole, druge mogućnosti su instalacija fabrički ugradljivih vertikalnih skrinova koji štite od sunca ili vetra i kiše.

Bioklimatska pergola predstavlja savršeno rešenje za bašte komercijalnih objekata (restorana, kafea i sl) ali i bašta privatnih korisnika, čime se boravak na otvorenom pretvara u hedonizam bez obzira na vremenske uslove. Ovi sistemi su spoj prirodne i izgrađene sredine, sve u korist krajnjeg korisnika i njegovog zadovoljstva boravka na otvorenom.